Banaś wydał szokujące oświadczenie. PiS ma poważny problem!

Marian Banaś wydał oświadczenie,  w którym podkreślił,  że czuje się pokrzywdzony całą sytuacją wokół jego osoby. Dodatkowo szef nikt podkreślił,  że nie zamierza podać się do dymisji.

Wobec pojawiających się w mediach różnych doniesień związanych z moją osobą, ale przede wszystkim powodowany troską o przyszłość Najwyższej Izby Kontroli, pragnę oświadczyć, że byłem gotowy złożyć urząd prezesa NIK. Z przykrością stwierdziłem jednak, że moja osoba stała się przedmiotem brutalnej gry politycznej

—mówił Banaś.

CZYTAJ RÓWNIEŻ: Manowska wygryzła Kurdej Szatan z TVP? Ujawnia prawdę

Jako prezes Izby nie mogę pozwolić na to, aby stała się ona przedmiotem politycznych rozgrywek i targów. Na to zgody nie będzie! Pragnę podkreślić, że zostałem powołany na stanowisko prezes NIK z zachowaniem wszelkich procedur